cvfotomrt2013

Ik ben Liesbeth Ploeg-van den Heuvel, geboren in 1964 in Delft. Sinds 2004 woon ik in Helmond.

Na het afronden van mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Leiden ben ik bij Philips Eindhoven in dienst gekomen als internationaal marktonderzoeker. Op een gegeven moment miste ik echter de menselijke kant in mijn werk. Ervaringen in mijn eigen leven droegen bij aan mijn besluit om de twee-jarige post-HBO opleiding ‘Omgaan met Verlies’ te gaan volgen (Riet Fiddelaers). Na afronding hiervan heb ik als docent Toegepaste Psychologie bij Fontys Hogescholen in Eindhoven het vak Verlieskunde ontwikkeld en gedoceerd. In 2013 ben ik gestart als zelfstandig rouw- en verliesbegeleider.

Vanaf mei 2014 ben ik ook opgenomen in het verwijsbestand van Land van Rouw en het verwijsbestand van het Expertisecentrum ‘Omgaan met Verlies’ van Riet Fiddelaers www.rietfiddelaers.nl

In mijn logo is een blad van de ginkgo biloba verwerkt. Het is een foto van de boom die in mijn eigen tuin staat. Dit is een boom die in Japan symbool staat voor hoop, liefde en een lang leven. Drie begrippen die voor mij zo met verlies en rouw te maken hebben. Misschien lijkt een ‘lang leven’ tegenstrijdig, maar dat wat je hebt verloren is niet weg. Het zal altijd deel uitmaken van jouw verhaal, van jouw geschiedenis. Het maakt dat je bent wie je bent en het zal ook altijd dicht bij je zijn, in jouw herinneringen.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met een camera in mijn hand. Alle foto’s op deze website zijn van mij. Het buitenzijn, in de natuur, geeft mij rust. Ik kan eindeloos genieten van het Brabantse landschap.

Afscheid…
Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in goede gedachten der herinnering.
Ward Bruynincks